Vastgesteld bestemmingsplan 'Pesanthof Westmaas'

De gemeenteraad van Hoeksche Waard stelde op 7 november 2019 het bestemmingsplan ‘Pesanthof Westmaas’ (NL.IMRO.1963.BPWMSPesanthof-ON01) gewijzigd vast.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Op een locatie nabij de Munnikenweg in Westmaas is een autogaragebedrijf met een grote loods gevestigd. Het plan is om 21 woningen in dit plangebied te realiseren. Dit betreffen vrije kavels, rijwoningen en twee onder één kapwoningen. Het voorliggende bestemmingsplan maakt dit woningbouwplan mogelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan lag ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan lag vanaf 22 juni 2019 tot en met 2 augustus 2019 ter inzage. In deze periode ontvingen wij zienswijzen. Deze zienswijzen beantwoordden wij in een nota zienswijzen. De zienswijzen geven aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze aanpassingen staan opgesomd in de nota.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met alle bijlagen kunt u bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.1963.BPWMSPesanthof-VG01).  

Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State. Een beroepschrift kan met ingang van 16 november tot en met 27 december 2019 worden ingediend door een belanghebbende die:

 

  • 1.

    op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekening.

  

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij Moniek Stapel of Sabine Voskamp. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail moniek.stapel@gemeentehw.nl of sabine.voskamp@gemeentehw.nl.

Naar boven