Vaststelling Wegenlegger Westervoort

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland op 7 oktober 2019 de Wegenlegger Westervoort hebben vastgesteld.

Een wegenlegger is een document waarin vermeld staat wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van een openbare weg. De wegenlegger geeft juridische duidelijkheid over de openbaarheid van de weg en de onderhoudsplichtige.

Ter inzage

De Wegenlegger ligt vanaf 14 november 2019 tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis van Westervoort of eventueel op afspraak.

Mogelijkheid beroep

Tegen het besluit tot vaststelling kan van 14 november 2019 tot en met 27 december 2019 beroep worden ingesteld bij rechtbank Gelderland, Postbus 9030 (6800 EM) Arnhem.

Uitsluitend door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van de wegenlegger.

Als een belanghebbende beroep heeft ingesteld kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening van voornoemde rechtbank. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 29 december 2019 tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Westervoort, 13 november 2019

Naar boven