Bestemmingsplan “Weideveld 2016, 1e herziening” vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 25 september 2019 het bestemmingsplan “Weideveld 2016, 1e herziening” heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan “Weideveld 2016, 1e herziening” heeft betrekking op de gehele woonwijk Weideveld met uitzondering van het zuidoostelijke woonveld. De woonwijk Weideveld is globaal gelegen tussen de Broekveldselaan, de spoorlijn Utrecht-Leiden en het bedrijventerrein Groote Wetering.

Voor de realisering van de woonwijk Weideveld is vooraf een stedenbouwkundig plan opgesteld. Door restrictief beleid van de provincie werd voorheen het aantal te bouwen woningen in de gemeente beperkt en moest in het bestemmingsplan uit 2016 een grens worden opgenomen voor het aantal toegestane woningen. Het provinciale beleid is inmiddels gewijzigd en dat biedt ruimte om het oorspronkelijke stedenbouwkundig plan te realiseren. Om dat mogelijk te maken is in het nu vastgestelde bestemmingsplan de grens van het aantal te bouwen woningen geschrapt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 31 januari 2019 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is één zienswijze van meerdere ondertekenaars ontvangen. Naar aanleiding van deze zienswijze heeft overleg met de indieners plaatsgevonden, waarna een andere keuze is gemaakt ten aanzien van de toekomstige bebouwing. De zienswijze is beantwoord in de Nota beantwoording zienswijzen, die ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft vervolgens op 25 september 2019 het bestemmingsplan met inachtneming van de beantwoording van de zienswijze vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 17 oktober 2019 tot en met donderdag 28 november 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.Weideveld2016her1-BP80;

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1e herziening);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts). 

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl. 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 18 oktober 2019. 

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door: 

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op 29 november 2019. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven