Ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplannen Buitengebied 2020” en “Voortoets Wet natuurbescherming” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op donderdag 17 oktober 2019 het ontwerpbestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplannen Buitengebied 2020” inclusief de hierbij horende “Voortoets Wet natuurbescherming” voor het perceel Meije 113/115 te Bodegraven ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de wijziging van de volgende percelen:

  • *

    Meije 113/115, Bodegraven;

  • *

    Meije 125/127, Bodegraven;

  • *

    Meije 129, Bodegraven;

  • *

    Middelburgseweg 6 te Reeuwijk 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.BuitengebiedHrz20-BP40;

  • -

    digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplannen Buitengebied 2020);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts). 

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl. 

Voortoets Wet Natuurbescherming

Onderdeel van de documenten die ter visie worden gelegd is ook de “Voortoets Wet natuurbescherming – wijzigingen bestemmingsplannen Buitengebied Noord en Buitengebied West”. Aanleiding hiervoor is het voornemen van de gemeente tot een wijziging van het agrarische bouwvlak voor het agrarische bedrijf op het adres Meije 113/115 te Bodegraven, die deel uitmaakt van deze partiële herziening. De wijziging heeft betrekking op het verruimen van het bouwvlak voor een nieuwe jongveestal op basis van een reeds verleende Wnb-vergunning (eerder NB-vergunning)

Burgemeester en wethouders hebben op 15 oktober 2019 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan “Partiële Herziening Bestemmingsplannen Buitengebied 2020”. Met dit besluit geeft het college aan, medewerking te willen verlenen aan het hiervoor beschreven wijzigingsverzoek.  

Omdat van de wijzigingen van veehouderijbedrijven onder bepaalde omstandigheden nadelige effecten voor mens en milieu uit kunnen gaan zoals bijvoorbeeld de instandhouding van Natura 2000-gebieden, hebben burgemeester en wethouders eventuele milieueffecten van de gevraagde planwijziging verkend. De resultaten van deze verkenning zijn samengevat in de zogeheten ‘Voortoets Wet natuurbescherming – wijzigingen bestemmingsplannen Buitengebed Noord en Buitengebied West”. 

Op basis van de “Voortoets” kan worden geconcludeerd, dat van de beoogde wijziging geen significant negatieve effecten voor mens en milieu uitgaan. Ook wordt geconcludeerd dat zij geen mitigerende maatregelen behoeft. Burgemeester en wethouders hebben derhalve besloten, dat voor de planwijziging geen milieueffectrapport of plan-m.e.r. opgesteld hoeft te worden. 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende “Voortoets” naar voren brengen. Deze schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht tijdens openingsuren in het gemeentehuis. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0172 - 522 522. 

De gemeenteraad besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Ingediende zienswijzen worden daarbij betrokken.

Naar boven