“Supermarktbeleid vastgesteld” ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Urk maakt bekend dat zij op 1 oktober 2019 supermarktbeleid heeft vastgesteld. Dit beleid is ter uitvoering van de door de Gemeenteraad vastgestelde Geactualiseerde Structuurvisie Urk 2035+. Het super-marktbeleid is opgesteld met behulp van een markt- en perspectievenonderzoek door Bureau Seinpost en vastgesteld met inachtneming van de Crisis en herstelwet.

Toelichting

Met bijgevoegd ‘Ontwikkelingskader supermarkten gemeente Urk’ kan snel gereageerd worden op nieuwe significante ontwikkelingen in de branche. Centraal daarbij staat voor Urk, buiten de beschikbare economische marktruimte voor supermarktinitiatieven en de consument als gebruiker, de evenwichtige verdeling van de supermarkten over de gemeente.

Inzage

Het supermarktbeleid ligt vanaf 15 oktober 2019 gedurende acht weken ter inzage in het gemeentehuis, Singel 9, 8321 GT Urk (het Gemeenteportaal, eenheid Ruimte en Beheer).

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met J. Brands (j.brands@urk.nl) of F. Fassotte (f.fassotte@urk.nl). Dat kan ook telefonisch (0527689868).

Naar boven