Nota Erfgoedbeleid gemeente Nieuwkoop 2019 en Subsidieregeling gemeentelijke monumenten gemeente Nieuwkoop 2019

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop bekend dat de Nota Erfgoedbeleid gemeente Nieuwkoop 2019 en de Subsidieregeling gemeentelijke monumenten gemeente Nieuwkoop 2019 zijn vrijgegeven voor inspraak.

Beschrijving

In het kader van het herijken en harmoniseren van het monumentenbeleid is de Nota Erfgoedbeleid gemeente Nieuwkoop 2019 geformuleerd. Harmonisatie is het gevolg van het ontstaan van de huidige gemeente Nieuwkoop in 2007. De voormalige zelfstandige gemeenten die sinds 2007 onderdeel uitmaken van de huidige gemeente Nieuwkoop hadden ieder een eigen monumentenbeleid.

De Nota Erfgoedbeleid gemeente Nieuwkoop 2019 schetst het cultuurhistorisch kader van de gemeente Nieuwkoop en bepaalt hoe wordt omgegaan met erfgoed en cultuurhistorie in de gemeente Nieuwkoop. Onderdeel van het nieuwe monumentenbeleid is aanpassing van de Subsidieverordening monumentenzorg 2010 gemeente Nieuwkoop. Deze verordening zal worden ingetrokken en worden vervangen door de Subsidieregeling monumentenzorg 2019 gemeente Nieuwkoop. Laatstgenoemde regeling zal tegelijkertijd met de Nota Erfgoedbeleid gemeente Nieuwkoop 2019 vastgesteld worden.

Inzage

De Nota Erfgoedbeleid gemeente Nieuwkoop 2019 en de Subsidieregeling gemeentelijke monumenten gemeente Nieuwkoop 2019 liggen met ingang van donderdag 17 oktober 2019 tot en met donderdag 14 november 2019 voor een periode van vier weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Op de website van de gemeente Nieuwkoop: www.nieuwkoop.nl

  • 2.

    In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werk­dagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Inspraak

Gedurende de termijn van inspraak kan een ieder een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl.

Het naar voren brengen van een zienswijze is een vereiste om in een later stadium beroep in te kunnen stellen.

Naar boven