Gemeente Nieuwegein; Inspraakbesluit Standplaatsenbeleid 2019

Op 1 oktober 2019 heeft het college van Burgemeester en Wethouders kennisgenomen van het (concept) Standplaatsenbeleid 2019. Het college heeft besloten het Standplaatsenbeleid 2019 ter inspraak voor te leggen conform de Inspraakverordening Nieuwegein. De inspraakperiode start een dag na deze publicatie. Daarmee duurt de inspraakperiode van dinsdag 15 oktober 2019 tot en met dinsdag 26 november 2019 (6 weken).

Inhoud

Het college heeft besloten om het standplaatsenbeleid opnieuw te herijken en om met name in te spelen op nieuwe jurisprudentie. Deze jurisprudentie houdt in dat standplaatsvergunningen niet meer voor onbepaalde tijd mogen worden verleend en dat deze vergunningen via een duidelijke, transparante verdelingsprocedure moeten worden aangeboden. Het beleid zal enkel van toepassing zijn op nieuwe aanvragen. Voor de reeds verstrekte standplaatsvergunningen voor onbepaalde tijd zal een uitsterfconstructie gaan gelden. Bestaande rechten worden hierbij gerespecteerd. Verder is besloten dat een aantal standplaatsen komt te vervallen zodra de bijbehorende vergunningen vrijkomen. Naar verwachting zal het gewijzigde standplaatsenbeleid medio december 2019 in werking treden.

Het Standplaatsenbeleid 2019 ligt tijdens openingstijden ter inzage bij de receptie van het Stadshuis van dinsdag 15 oktober 2019 tot en met dinsdag 26 november 2019. De receptie is gehuisvest op de eerste verdieping van het Stadshuis. Tevens kan het Standplaatsenbeleid 2019 worden ingezien en worden gedownload op de website van de gemeente Nieuwegein (www.nieuwegein.nl) (zoekterm: standplaatsen).

U kunt uw inspraakreactie schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke inspraakreactie richt u aan het College van burgemeester en wethouders, ter attentie van team Economische zaken/E.W.T. Regeer, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein. Ook kunt u uw inspraakreactie mailen naar e.regeer@nieuwegein.nl. Als u mondeling een inspraakreactie wilt indienen, kunt u contact opnemen met dhr. E.W.T. Regeer via telefoonnummer 030-6071434.

Naar boven