Sprekersplein van 30 oktober in het teken van de gemeentebegroting 2020

De raad vraagt uw mening over de begroting 2020. U bent als inspreker of als toehoorder welkom op het Sprekersplein van 30 oktober.

De gemeenteraad van Roermond geeft burgers en organisaties graag de mogelijkheid om wensen kenbaar te maken ten aanzien van het gemeentelijk beleid voor het jaar 2020. Het Sprekersplein van 30 oktober zal geheel in het teken staan van de begroting voor het komende jaar.

Tijdens deze avond kunnen burgers en organisaties hun opvattingen kenbaar maken aan de raads- en commissieleden. Wat vindt u belangrijk? Waaraan moet de gemeente het komende jaar zeker aandacht schenken? De verschillende raadsfracties zullen de inbreng meewegen bij de besluitvorming over de begroting. De gemeenteraad besluit over de begroting 2020 in zijn vergadering van 7 november. Deze raadsvergadering begint om 9.00 uur.

De leden van de gemeenteraad nodigen u als burger, vereniging, (maatschappelijke) organisatie of bedrijf uit om van uw inspreekrecht gebruik te maken! In een informele setting tijdens het Sprekersplein krijgt u de gelegenheid om uw mening te geven over het te voeren beleid van de gemeente in 2020 en kunt u zich richten tot de aanwezige raads- en commissieleden. Maak gebruik van deze mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het beleid in 2020 en geef aan wat u daarin belangrijk vindt! Waaraan moet de gemeente het komende jaar zeker aandacht schenken?

De begroting 2020 kunt u bekijken op www.roermond.nl/begroting.

Het Sprekersplein is openbaar, vindt plaats in de Tuinzaal van het stadhuis en begint om 19.00 uur.

  • -

    18.45 uur: ontvangst met koffie/thee

  • -

    19.00 uur: Begin Sprekersplein (Insprekers).

 

Wat moet ik doen om in te kunnen spreken?

Burgers of organisaties die hun zegje willen doen op het Sprekersplein van 30 oktober, kunnen zich tot uiterlijk 29 oktober 2019, 17.00 uur aanmelden bij de griffie van de gemeente Roermond via griffie@roermond.nl of telefonisch te bereiken via 14 0475. In verband met de planning verzoeken wij u zich mogelijkerwijs eerder aan te melden.

Naar boven