Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland houdende regels omtrent geurhinder (Geurverordening Noordeindseweg 11b, Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland)

 

De raad van de gemeente Lansingerland;

gelezen het bijgaande voorstel

 

Overwegende dat

  • -

    de onderbouwing van deze verordening is opgenomen in de bij deze verordening behorende geurgebiedsvisie Noordeindseweg 11b, Berkel en Rodenrijs (bijlage 2).

 

Gelet op

  • -

    artikelen 6 en 8 van de Wet geurhinder en veehouderij en de Algemene wet bestuursrecht.

 

Besluit

De Geurverordening Noordeindseweg 11b, Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland vast te stellen.

Artikel 1 Begrippen

In deze verordening wordt verstaan onder:

 

Dierenverblijf: al dan niet overdekte ruimte waarbinnen dieren worden gehouden;

 

Geurgevoelig object: gebouw, bestemd voor en blijkens aard, indeling en inrichting geschikt om te worden gebruikt voor menselijk wonen of menselijk verblijf en die daarvoor permanent of een daarmee vergelijkbare wijze van gebruik, wordt gebruikt;

 

Veehouderij: inrichting die tot een krachtens artikel 1.1, derde lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangewezen categorie behoort en is bestemd voor het fokken, mesten, houden, verhandelen, verladen of wegen van dieren.

Artikel 2 Aanwijzing gebieden

Als gebieden als bedoeld in artikel 6 lid 3 van de Wet geurhinder en veehouderij worden aangewezen het deel van het grondgebied zoals dat is aangegeven op de bij deze verordening behorende kaart, bijlage 1.

Artikel 3 Andere afstanden

In het gebied als omschreven in artikel 2 van deze verordening, geldt tussen het dierenverblijf en de mestopslag van Noordeindseweg 11b te Berkel en Rodenrijs en geurgevoelig objecten een minimale afstand van 50 meter in plaats van 100 meter.

Artikel 4 Inwerkingtreding en citeertitel

  • Deze verordening treedt in werking met ingang van 17 oktober 2019;

  • Deze verordening wordt aangehaald als ‘Geurverordening Noordeindseweg 11b, Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland’.

Aldus vastgesteld door de raad van de gemeente Lansingerland in zijn openbare vergadering

van 3 oktober 2019,

de griffier,

drs. Marijke Walhout

Bijlage 1  

 

 

 

Naar boven