Vastgesteld bestemmingsplan Bessinkgoorweg 4 en Sikkinkweg 6

Plan vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 26 september 2019 het bestemmingsplan “Bessinkgoorweg 4 (Sikkinkweg 6)” heeft vastgesteld.

 

Ligging en doel

Het perceel Bessinkgoorweg 4 ligt in het buitengebied van de gemeente Winterswijk, aan de westzijde, nabij de kom van Winterswijk. Sikkinkweg 6 ligt eveneens in het buitengebied, in Winterswijk-Kotten, nabij de Duitse grens.  

Dit bestemmingsplan maakt een extra woning mogelijk op het perceel Bessinkgoorweg 4. Deze woning is in het kader van bovenplans verevenen mogelijk gemaakt. Om die reden is op het perceel Sikkinkweg 6 een kalverschuur gesloopt en is in voorliggend bestemmingsplan op dit perceel het bouwvlak verkleind.  

 

Waar ter inzage

Het vastgestelde plan bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 16 oktober 2019 zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het bestemmingsplan is ook via het webadres www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien, via de identificatiecode: NL.IMRO.0294.BP1811BESSINKGW4-VA01.

 

Beroep

Gedurende de beroepstermijn van donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.Ingeval van onverwijlde spoed kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter. Zowel het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 28 november 2019. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven