ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘Buitengebied 2010, regionale waterberging Grave’

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘‘Buitengebied 2010, regionale waterberging Grave’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘‘Buitengebied 2010, regionale waterberging Grave’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

 

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om een regionale waterberging in het stroomgebied van de Raam te realiseren. Deze regionale waterberging is bedoeld om wateroverlast in stad Grave te voorkomen. De regionale waterberging strekt zich uit over de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert. In de gemeente Cuijk ligt het plangebied in de omgeving Millseweg nabij landgoed De Barendonk te Beers.

 

Naar aanleiding van de wettelijk vooroverlegreacties op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op diverse punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 21 augustus 2019 tot en met dinsdag 1 oktober 2019. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.BPWaterberging-VO01.

 

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer P Broekmans, afdeling Publiek, team Ruimtelijk Beleid, algemeen telefoonnummer 0485-460300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

 

Cuijk, 20 augustus 2019

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven