Bekendmaking voorbereidingsbesluit locatie Unilever, gemeente Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 4 juli 2019 heeft besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid van de locatie Unilever

Dit gebied wordt begrensd door de Deltaweg, Olivier van Noortlaan en de Nieuwe Maas.

Het nemen van een voorbereidingsbesluit is noodzakelijk om te voorkomen dat er geen planologische regeling geldt en daarmee onbeperkte bouw- en gebruiksmogelijkheden ontstaan. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen of te slopen.

Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen en slopen voor dit gebied moeten worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning voor bouwen verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wabo.

Dit voorbereidingsbesluit, met bijbehorende stukken, is vanaf  maandag 19 augustus 2019 gedurende zes weken digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl 

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, waar verwezen wordt naar de link: https://www.officielebekendmakingen.nl.

Het besluit treedt op 20 augustus 2019 inwerking.

Bij wet is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en/of beroep kan worden ingesteld.

Vlaardingen, 19 augustus 2019

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven