Ontwerpbestemmingsplan ‘Moskee Bellavista-terrein correctieve herziening’ (Almelo)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘’ (planid: NL.IMRO.0141.00089-BP21) ter inzage te leggen.

Op 12 juli 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Moskee Bellavista-terrein” vastgesteld. Dit bestemmingsplan laat twee bouwlagen toe en een vloeroppervlakte van maximaal 1400 m2. Met de uitwerking van de bouwplannen ontstond bij de initiatiefnemers de wens om binnen het gebouw met een extra bouwlaag te werken, zonder dat daarbij de maximale toegestane bouwhoogte wordt overschreden. Om aan de wens van de initiatiefnemer tegemoet te komen, maar geen extra planologische ruimte te creëren, wordt het bestemmingsplan op één onderdeel herzien. Hiertoe wordt in artikel 4.2.1, onder e "het hoofdgebouw bestaat uit 2 bouwlagen" gewijzigd in: het brutovloeroppervlakte bedraagt maximaal 2800 m2.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Moskee Bellavista-terrein correctieve herziening’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 juli 2019 tot en met 4 september 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Moskee Bellavista-terrein correctieve herziening” is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

Naar boven