Wijziging Verordening Gemeentegaranties Geldleningen 2004, gemeente Delft

De raad van de gemeente Delft;

 

Gelezen het voorstel van het college van 25 juni 2019,

 

In de verordening Gemeentegaranties Geldleningen 2004 worden de kaders vastgesteld waarbinnen de gemeente garanties verstrekt aan derden.

 

Een van die derden was de Vastgoed OntwikkelingsMaatschappij Delft (VOM), een samenwerkingsverband van de gemeente en de Vestiagroep. Per begin 2018 is deze VOM echter opgeheven.

 

Voor de VOM golden specifieke criteria voor garantieverstrekking, die nu niet meer worden gebruikt. Vandaar dat deze uit de verordening kunnen worden geschrapt.

 

Inmiddels is opgericht het Fonds Delft 2040. Dit fonds heeft tot doel de komende jaren te investeren in de stad. De gemeente Delft reserveert hiervoor de komende jaren middelen in het Fonds Delft 2040. Initiatieven die passen binnen de opgaven, kunnen een beroep doen op dit fonds.

 

Net als voorheen voor het VOM gelden ook voor het Fonds Delft 2040 specifieke criteria voor garantieverlening, Die criteria worden nu opgenomen in de verordening.

 

Met dit voorstel wordt beoogd de verordening Gemeentegaranties geldleningen 2004 aan te passen aan de ontwikkelingen rond het Fonds Delft 2040.

 

BESLUIT:

 

De volgende wijzigingen van de verordening wordt aan u voorgesteld.

 

Artikel 2

7. Specifieke categorie garantie verlening betreft die voor de VOM.

Te wijzigen in:

 

Artikel 2

7. Specifieke categorie garantie verlening betreft die voor de investeringen Fonds Delft 2040.

 

In verband met de inwerkingtreding van de Algemene subsidieverordening gemeente Delft 2018 en de bijbehorende uitwerkingtreding van de Algemene subsidieverordening Delft 2002, wordt eveneens de volgende wijziging aan u voorgesteld.

 

Intitulé

(….)

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; de Algemene subsidieverordening gemeente Delft 2002, de Wet FiDO en de artikelen 7.850 tot en met 7:870 uit het BW.

 

Te wijzigen in:

 

Intitulé

(….)

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; de Algemene subsidieverordening gemeente Delft 2018, de Wet FiDO en de artikelen 7.850 tot en met 7:870 uit het BW.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 11 juli 2019.

,burgemeester.

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart

,griffier.

Drs. R.G.R. Jeene CMC

Naar boven