Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bij de Watertoren ’s-Gravendeel’ ter inzage

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft op 9 juli 2019 het bestemmingsplan ‘Bij de Watertoren ’s-Gravendeel’ gewijzigd vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is er een aanvullend akoestisch onderzoek uitgevoerd naar wegverkeerslawaai en scheepvaartlawaai. Dit onderzoek is aan het bestemmingsplan als bijlage 7 toegevoegd. Het aanvullende akoestisch onderzoek is verwerkt en aangepast in alinea 4.6 van de toelichting van het bestemmingsplan. Daarnaast is voor de gronden van de huidige woningen aan de Kilweg de bestemming ‘Tuin’ toegevoegd. Binnen deze bestemming is parkeren op eigen terrein toegestaan.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om 80 woningen in het plangebied bij de watertoren nabij de Kilweg in ‘s-Gravendeel te realiseren. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 18 februari 2019 gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er is een zienswijze ingediend. Deze zienswijze is betrokken bij de besluitvorming.

Vastgestelde hogere waarden (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op 20 te bouwen woningen niet voldoet aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerpbesluit is een zienswijze ingediend. Deze zienswijze is betrokken bij de besluitvorming. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor 20 te bouwen woningen een hogere waarde geluid vast te stellen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen [inclusief de nota van beantwoording zienswijzen] en het besluit hogere waarden liggen met ingang van 20 juli 2019 tot en met 30 augustus 2019 ter inzage. U kunt de stukken ook bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPSGDBijdewatertor-VG01).

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen en het besluit van het college om hogere waarden geluid vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 20 juli 2019 tot en met 30 augustus 2019 worden ingediend door:

 

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarden heeft ingediend;

  • 3.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten in te dienen;

  • 4.

    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan en besluit hogere waarden via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het besluit waartegen beroep is ingesteld opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden kunt u terecht bij Sabine Voskamp. Zij is bereikbaar via 088-647 1475 of per e-mail: sabine.voskamp@gemeentehw.nl

Naar boven