Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Ursulineweg locatie Boshuizen’ en beeldkwaliteitsplan, Leusden

De gemeenteraad heeft op 10 juli 2019 het bestemmingsplan ‘Ursulineweg locatie Boshuizen’ en het daarvoor opgestelde beeldkwaliteitsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zien op het aanpassen van de hoogte van de woningen, het benoemen van de geluidszone van het geluid van de rijksweg A28 en een grammaticale aanpassing in het beeldkwaliteitsplan.

Ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van vrijdag 19 juli 2019 te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.BP224-0401    

Beroep

De beroepstermijn voor het bestemmingsplan begint de dag na het ter inzage leggen van het vastgestelde bestemmingsplan, dat is dus zaterdag 20 juli 2019. De termijn voor het instellen van beroep is zes weken.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die daartoe niet in staat zijn geweest en aan wie dat niet verweten kan worden, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen. Ook kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht. Beroep instellen tegen het beeldkwaliteitsplan is niet mogelijk.

Het beroep kan worden ingesteld, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van degene die het beroep instelt; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.  

 

Naar boven