BEKENDMAKING TERINZAGELEGGING GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN “BUITENGEBIED 2009, HERZIENING LEIJENSTRAAT - VOOREIND”

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 juli 2019 het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening Leijenstraat - Vooreind” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

De initiatiefnemer exploiteert een tuinbouwbedrijf gericht op de teelt van aardbeien. Het bedrijf is mo-menteel gevestigd op twee locaties in gemeente Reusel- De Mierden: één in Hulsel (Vooreind 11) en één in Reusel (Leijenstraat 4a). Initiatiefnemer is van plan om de bedrijfsvoering te optimaliseren en efficiënter uit te voeren. De intensieve tak (teelt van aardbeien onder glas) van de bedrijfsvoering gaat centraal plaatsvinden op de locatie in Reusel. De locatie in Hulsel blijft onderdeel van de bedrijfsvoering, maar richt zich op het kweken van aardbeitrayplanten. Kort samengevat betekent dit dat initiatiefnemer op de locatie in Reusel het areaal glas uitbreidt en het areaal glas in Hulsel sloopt. De initiatiefnemer draagt ook een strook van 25 meter van het perceel waarop de trayvelden en stellingen zich bevinden (naast de Raamsloop in Hulsel) over aan het Waterschap, ten gunste van het Natuur Netwerk Brabant (NNB). Ook draagt hij gronden rondom het Hoevensch Loopje over, dat naast de uitbreiding van de glasopstanden op de locatie Leijenstraat 4a in Reusel ligt. Ook dat richt het waterschap in als NNB. De beek gaat er weer meanderen en het waterschap legt er poelen met begeleidende beplanting aan. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling bracht de gemeenteraad een aantal wijzigingen aan ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan. Wilt u weten welke wijzigingen dat zijn? Dan verwijzen we u graag naar de ‘Nota van zienswijzen’. Daarin staat een toelichting op alle wijzigingen. De ‘Nota van zienswijzen’ maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

 

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf maandag 22 juli 2019 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17:00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

• de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

• de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

 

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPglas0024-VAST.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestem-mingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

 

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.

 

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Waar indienen?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Toon Capel. U bereikt hem via telefoonnummer 0497 - 650 650 of via e-mail t.capel@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 19 juli 2019

het college van burgemeester en wethouders,

R. Brekelmans J. Eugster

secretaris burgemeester (wnd.)

Naar boven