Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Noord-Sleen, trailcentre Dorpsstraat 19

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 9 juli 2019 het bestemmingsplan Noord-Sleen, trailcentre Dorpsstraat 19 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Initiatiefnemer heeft het idee opgevat om ter plaatse een multifunctioneel trailcentre voor mountainbikers met een landelijke uitstraling en aantrekkingskracht te gaan realiseren achter het bestaande horecabedrijf aan de Dorpsstraat 19 te Noord-Sleen. Tevens zal het een startpunt moeten gaan vormen voor diverse doelgroepen:

  • Stadsfietsen, e-bikes, mountainbikes en minder validen;

Het plan zal bestaan uit de volgende activiteiten:

  • Het realiseren van fietsfaciliteiten voor veilig parkeren en veilig stallen;

  • Realisatie van 12 camperparkeerplaatsen, 2 trekkershutten of tenthuisjes en een schuilhut;

  • Realisatie toilet- en douchegebouw, afspuitplaats en stallingsfaciliteit;

  • Realiseren van extra oplaadpunten, pop-up fietsverhuur, haal- en brengservice en pechhulp;

  • Verzorgen van routes en arrangementen: bestaand en nieuw, thematisch ingevuld.

Tevens zal op het perceel voldoende parkeergelegenheid, voor zowel het trailcentre als het horecabedrijf, worden gerealiseerd en zal het geheel landschappelijk goed worden ingepast.

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunnen op afspraak op werkdagen vanaf 18 juli 2019 tot en met 28 augustus 2019 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning kan gedurende de beroepstermijn (tot en met 23 augustus 2019) door de volgende personen en/of instanties beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

-Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

-Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Coevorden, 17 juli 2019.

Naar boven