ALGEMENE BEKENDMAKING

 

 

Burgemeester en wethouders van Almere maken het volgende bekend

 

Aan de Buenos Airesstraat te Almere Buiten in de havenkom is een kajuitboot, zwart wit van kleur, met blauw afdekzeil aangemeerd in strijd met het bepaalde in artikel 5:19 van de Algemene plaatselijke verordening. Op grond van dit artikel is het verboden met een vaartuig een ligplaats in te nemen of te hebben dan wel een ligplaats voor een vaartuig beschikbaar te stellen op het openbaar water.

 

De eigenaar van bovengenoemde vaartuig kan niet worden achterhaald. Gelet op bovengenoemd artikel roepen wij de eigenaar of houder van dit vaartuig op, deze op zaterdag 13 juli 2019 (gestelde termijn) c.q. na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen.

 

Indien het vaartuig niet binnen de door onze gestelde termijn is verwijderd zullen wij op grond van artikel 125 Gemeentewet en artikel 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht overgaan tot het toepassen van bestuursdwang. Dit houdt in dat de gemeente het vaartuig zal verwijderen. Na verwijdering zal het vaartuig worden opgeslagen bij:

 

Afdeling Stadsreiniging, havenmeester Jeroen Soetens te bereiken via 14036 of jsoetens@almere.nl

en pas aan een eventuele rechthebbende worden teruggegeven indien deze de kosten van bestuursdwang voldoet (minimaal € 185,- + bewaarkosten).

 

Op grond van artikel 5:30 van de Algemene wet bestuursrecht kan het vaartuig worden verkocht wanneer de rechthebbende zich niet meldt binnen een termijn van 13 weken na de opslag. De termijn van dertien weken geldt niet als er een duidelijke onevenredigheid bestaat tussen de geringe waarde van het vaartuig en de kosten van bestuursdwang. Er kan dan eerder tot verkoop worden overgegaan. Mocht verkoop niet mogelijk blijken, dan kan het vaartuig worden vernietigd.

 

De belanghebbende die het met dit voornemen niet eens is kan binnen twee weken na deze publicatie zijn of haar zienswijzen bekend maken bij ons college door het sturen van een brief of door telefonisch contact op te nemen met J. Priester, handhaver Openbare Ruimte, te bereiken op tel 14036.

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almere

 

 

Naar boven