Gewijzigde vaststelling Uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2 gemeente Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 9 juli 2019 het Uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2 met bijbehorende stukken vastgesteld.

Het uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen enkel ambtshalve wijzigingen. Tegen het ontwerpuitwerkingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Uitwerkingsplan

Het vigerende bestemmingsplan IJburg tweede fase biedt het ruimtelijk-juridisch kader voor de ontwikkeling van onder meer het Centrumeiland. Voor Centrumeiland geldt de bestemming ‘Gemengd 1- Uit te werken’, welke het college van Burgemeester en Wethouders verplicht het bestemmingsplan door middel van een uitwerkingsplan nader in te vullen.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ziet op de uitwerking van tranche 2 van Centrumeiland (noordwestzijde van Centrumeiland) en wordt aan de westzijde begrensd door de Muiderlaan, aan de noordzijde door de Pampuslaan en aan de zuidoostzijde door tranche 1, die reeds is uitgewerkt. De noordoostzijde van het plangebied wordt gevormd door de nog uit te werken tranches 3 en 4.

Met de tervisielegging van het vastgestelde uitwerkingsplan wordt voorzien in de ontwikkeling van tranche 2 van Centrumeiland. Na vaststelling maakt het uitwerkingsplan van rechtswege deel uit van het bestemmingsplan en kan gestart worden met de uitgifte van de kavels van tranche 2. In totaal worden maximaal 460 woningen mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt maximaal 13.350 m2 aan niet-woonfuncties mogelijk gemaakt, waaronder onder andere een school, detailhandel, dienstverlening, horeca en maatschappelijke functies.

Terinzagelegging

Met ingang van 18 juli 2019 ligt het Uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2, met de daarop betrekking hebbende stukken, totdat onderstaande beroepstermijn verstreken is, ter inzage, op het volgende adres in Amsterdam:

  • Stadsloket, Amstel 1

  • Stadsdeel Oost, Oranje Vrijstaatplein 2  

Het vastgesteld Uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2, met de daarop betrekking hebbende stukken, is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1707BPGST-VG01.    

Beroep

Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen kunnen met ingang van 19 juli 2019 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het Uitwerkingsplan Centrumeiland tranche 2 treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking niet. 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. 

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing omdat het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van meer dan 11 woningen in een aaneengesloten gebied. Deze afdeling en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Amsterdam, 17 juli 2019

 burgemeester en wethouders

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven