Toepassen bestuursdwang, Peugeot 306, Blauw, Jan de Rooijstraat, ter hoogte van nummer 21, Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken bekend dat zij bestuursdwang hebben toegepast vanwege overtreding van artikel 5.4 van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen. Het volgende voertuig is rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een kennelijk verwaarloosde toestand langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg aangetroffen:

 

Type: Peugeot 306

Kleur: Blauw

Kenteken: TN-FZ-09

Locatie: Jan de Rooijstraat, ter hoogte van nummer 21

 

Op maandag 17 juni 2019 hebben toezichthouders van de gemeente Vlaardingen het bovenstaande voertuig aangetroffen. In een publicatie is de eigenaar een last onder bestuursdwang opgelegd om de auto vóór 8 juli 2019 om 10:00 uur te verwijderen. Nu hier niet aan is voldaan hebben toezichthoudersop maandag 8 juli 2019 omstreeks 10:10 uur bestuursdwang toegepast en het voertuig laten verwijderen. De toepassing van bestuursdwang geschiedt op grond van artikel 5:25 Algemene wet bestuursrecht op kosten van de overtreder. De kosten bestaan uit de kosten voor het verwijderen en het stallen van het voertuig en de gemeentelijke kosten voor de administratieve afhandeling en de inzet van de toezichthouders.

 

De eigenaar van het voertuig kan een afspraak maken om het voertuig op te halen via 010 248 4000. Hij kan er ook voor kiezen afstand te doen van het voertuig door het invullen van een bij de gemeente op te vragen afstandsverklaring. In beide gevallen moeten de genoemde kosten worden voldaan. Wanneer het voertuig niet wordt opgehaald wordt het voertuig na dertien weken verkocht of vernietigd.

 

Belanghebbenden kunnen ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na dit publicatiebericht een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders , p/a Veiligheid, Toezicht en Handhaving, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen.

 

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten:

  • a.

    naam en adres van belanghebbende;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • d.

    een kopie van het betreffende besluit of een kopie van de bekendmaking van het besluit;

  • e.

    de gronden van het bezwaar;

  • f.

    een volmacht, indien het bezwaarschrift niet door de belanghebbende maar door een ander, namens hem, wordt ingediend.

 

De indiener van een bezwaarschrift kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokken belangen- vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125, 3072 AK Rotterdam, postadres: Postbus 5091, 3007 BM Rotterdam.

Naar boven