Uitwerking reservering woningcontingent

binnenstad Doetinchem, centrum Wehl en centrum Gaanderen

 

Op 25 juni 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Doetinchem ingestemd met de uitwerking van het raadsbesluit d.d. 28 juni 2018 om binnen het woningbouwprogramma nieuw woningcontingent te reserveren voor centrumwonen (binnenstad Doetinchem (het Ei), centrum Wehl en centrum Gaanderen).

 

Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad van gemeente Doetinchem het bestemmingsplan 'Parapluherziening Uitsluiten woningbouw bestemmingen Centrum en Gemengd - 2018' vastgesteld. Dit bestemmingsplan is een concrete uitwerking van de in 2016 door de gemeenteraad vastgestelde herziene woningbouwstrategie. Met het vaststellen van dit bestemmingsplan zijn alle ongebruikte woningbouwmogelijkheden binnen de bestemmingen ‘Centrum’ en ‘Gemengd’ geschrapt. Tegelijkertijd heeft de gemeenteraad met het vaststellen van dit bestemmingsplan ter bevordering van de leefbaarheid van de centrumgebieden van gemeente Doetinchem ook besloten om binnen dat woningbouwprogramma een nieuw woningcontingent te reserveren van:

 

  • -

    80 woningen voor de binnenstad van Doetinchem (het Ei);

  • -

    10 woningen voor het centrum van Wehl;

  • -

    10 woningen die flexibel ingezet kunnen worden op centrumlocaties, waarbij met de uitwerking onder centrumlocatie wordt verstaan de binnenstad van Doetinchem (het Ei), het centrum van Wehl en/of het centrum van Gaanderen.

 

Uitwerking

Met de uitwerking die door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld, moet voor een ieder duidelijk zijn onder welke voorwaarden men aanspraak kan maken op het gereserveerde woningcontingent voor de binnenstad van Doetinchem (het Ei), het centrum van Wehl en/of het centrum van Gaanderen. De volledige uitwerking is als bijlage bijgevoegd.

 

Heeft u vragen?

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het loket bouwen en wonen van de gemeente Doetinchem via het nummer 0314 377 377.

Naar boven