Hollands Kroon - week 25 - Zakelijke beschrijving overeenkomst woningbouw Winkelerzand, Winkel

De gemeente Hollands Kroon heeft op 17 juni 2019 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gesloten ten behoeve van de bouw van drie woningen aan de Winkelerzand te Winkel. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Niedorp, sectie B, nummers 1028 (gedeeltelijk).

Een anterieure overeenkomst betreft een overeenkomst over grondexploitatie die de gemeente met één of meerdere planontwikkelaars sluit op het moment dat er geen exploitatieplan is. Met deze overeenkomst wordt voldaan aan de verplichting dat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

De overeenkomst is gesloten met de beoogde eigenaar van het perceel en heeft betrekking op de realisering van het plan middels een bestemmingsplan. Het plan voorziet in de bouw van drie vrijstaande woningen.

Kort samengevat is in de overeenkomst afgesproken dat de gemeente de procedurele afwikkeling van de bestemmingswijziging zal bevorderen. In de overeenkomst is tevens bepaald dat de initiatiefnemer de gemeentelijke plankosten en de kosten zoals genoemd in artikel 6.2.4 van het Besluit ruimtelijke ordening voor haar rekening neemt. Ook zal hij eventuele planschade als gevolg van het besluit aan de gemeente compenseren zodra dergelijke planschade onherroepelijk voor tegemoetkoming door de gemeente in aanmerking komt.

 

Naar boven