Bestemmingsplan ‘Parapluplan cultuurhistorie Bodegraven-Reeuwijk’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit op 29 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Parapluplan cultuurhistorie Bodegraven-Reeuwijk’ heeft vastgesteld.

Aanleiding

Het plan betreft het vervangen van de huidige en ontbrekende regels omtrent cultuurhistorische waardevolle panden binnen alle geldende bestemmingsplannen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In de beleidsnota cultuurhistorie zijn de cultuurhistorisch waardevolle panden binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vastgesteld, ze staan genoemd in de waardering & inventarisatie horende bij deze beleidsnota cultuurhistorie. Deze percelen en gebouwen zijn opgenomen in het vastgestelde paraplubestemmingsplan. De beleidsnota cultuurhistorie met de waardering & inventarisatie zijn op 24 januari 2018 door de gemeenteraad vastgesteld. Met het vastgestelde bestemmingsplan wordt (in samenhang met de vaststelling van de beheersverordening ‘Partiële herziening Kern Nieuwerbrug’) een gemeente dekkende regeling opgenomen die verwijst naar de beleidsnota cultuurhistorie.

Ter inzage

Het vastgestelde paraplu bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 20 juni 2019 tot en met donderdag 1 augustus 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijk website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.plucultuur-BP80;

  • -

    digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (bestemmingsplan Parapluplan cultuurhistorie Bodegraven-Reeuwijk);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 21 juni 2019. Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.  

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op 2 augustus 2019. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven