Bestemmingsplan “Schinkeldijk 3, Reeuwijk-Tempel” gewijzigd vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 mei 2019 het bestemmingsplan “Schinkeldijk 3, Reeuwijk-Tempel” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan “Schinkeldijk 3, Reeuwijk-Tempel” betreft uitbreiding van de bestemming Maatschappelijk ten behoeve van de aanleg van een parkeerterrein bij de begraafplaats. De overige gronden behouden de agrarische bestemming overeenkomstig het nu geldende bestemmingsplan. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Schinkeldijk, de bestaande begraafplaats en de watergang ten zuiden van de woning Schinkeldijk 9.

Aanleiding

Op begraafplaats Tempel vinden verschillende kwaliteitsverbeteringen plaats. De verbetering bestaat uit de bouw van een nieuwe aula, herinrichting van de begraafplaats en gewenste aanleg van een parkeerterrein. In de huidige situatie is er sprake van een tekort aan parkeerplaatsen. Om dit tekort op te heffen is een plan opgesteld voor het realiseren van een parkeerterrein direct grenzend aan de begraafplaats. Om deze ontwikkeling planologisch mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Wijzigingen

Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen heeft het college een wijziging van het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling voorgelegd. In het ontwerpbestemmingsplan was ten zuiden van de Schinkeldijk 9 op een perceel ter grootte van circa 800 m² een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om hier een compensatiewoning mogelijk te maken. Deze wijzigingsbevoegdheid is bij de vaststelling vervallen. Daarnaast heeft de raad ambtshalve een aantal aanpassingen doorgevoerd. De aanpassingen betreffen onder meer een wijziging in de toelichting wat betreft de inrichting van het parkeerterrein.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 20 juni 2019 tot en met donderdag 1 augustus 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.BPschinkeldijk3-BP80;

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (Bestemmingsplan “Schinkeldijk 3, Reeuwijk-Tempel”);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 21 juni 2019.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op 2 augustus 2019. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven