Gemeente Amstelveen – Vastgesteld bestemmingsplan Uithoornlijn

Z-19 / 00 2842

 

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Uithoornlijn’

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 12 juni 2019 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Uithoornlijn” met de bijbehorende stukken. (IDN : NL.IMRO.0362.11U-VG01).

Door de komst van de Uithoornlijn wordt de Amstelveenlijn doorgetrokken van het huidige eindpunt Westwijk in Amstelveen naar het dorpscentrum van Uithoorn. Hierdoor is er één tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Uithoorn, via Amstelveen, de ‘Amsteltram’. De trambaan komt deels op een bestaande dijk te liggen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. Zie het vaststellingsbesluit voor de wijzigingen.

Locatie

De Uithoornlijn loopt door de Legmeerpolder heen. De Legmeerpolder ligt in het zuidwesten van Amstelveen. De Uithoornlijn begint vanaf het opstelterrein waar reeds een bestemmingsplan voor is gemaakt en loopt door tot aan de grens met Uithoorn (tot aan de Randweg) en loopt over de N201 heen. Ten westen van de trambaan liggen kassen welke aan de Meerlandenweg zijn gelegen en ten oosten van de trambaan liggen weilanden en de Zijdelweg.

Ter inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van donderdag 20 juni 2019.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het vastgesteld bestemmingsplan ‘Uithoornlijn’ raadplegen op:

- de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11U-VG01

- en op de gemeentelijke website via: http://ro0362.ropubliceer.nl

Papier

Het vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ook ter inzage bij de balie Bouwen & Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie, zie voor openingstijden https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/balie-bouwen-vergunningen.

Beroepsmogelijkheid

Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 21 juni 2019 tot en met 1 augustus 2019. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

 

Naar boven