Wijzigingsverordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning, gemeente Weert

De raad van de gemeente Weert,

Gezien het voorstel van het FVO van 1 mei 2019;

Gelet op artikel 33 van de Gemeentewet;

Gezien het advies van de commissie Middelen en Bestuur;

 

B E S L U I T

 

A.

Vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening op ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003:

Artikel 1  

In artikel 6, lid 2.d. wordt “rechtpositiebesluit raads- en commissieleden” vervangen door “ rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers”.

Artikel 2  

In artikel 6, lid 3 wordt “tweede en derde” vervangen door “eerste en tweede”.

Artikel 3  

Lid 2 van artikel 10 “Controle van het verslag vindt plaats door de accountant, belast met de controle van de jaarrekening. De accountant brengt advies uit aan de raad.” wordt geschrapt.

Artikel 4  

In artikel 10, lid 3 wordt “na ontvangst van het advies van de accountant” geschrapt.

Artikel 5  

Na artikel 13 wordt: “Aldus vastgesteld door de gemeenteraad van Weert op 20 februari 2003 en gewijzigd op 10 juni 2004, 2 februari 2006, 2 november 2006, 9 februari 2011 en 30 oktober 2013.” vervangen door “Aldus vastgesteld door de gemeenteraad van Weert op 20 februari 2003 en gewijzigd op 10 juni 2004, 2 februari 2006, 2 november 2006, 9 februari 2011, 30 oktober 2013 en 5 juni 2019.”

Artikel 6  

In de toelichting op artikel 6 wordt “rechtpositiebesluit raads- en commissieleden” vervangen door “rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers” en de laatste zin “Indien blijkt, dat het geld onrechtmatig is besteed, kan dit aan het eind van het jaar teruggevorderd worden.” wordt geschrapt.

Artikel 7  

De toelichting op artikel 10

 

“De controle van het verslag kan door de accountant meegenomen worden bij de controle op de jaarrekening. Uit het verslag en de accountantsverklaring kan naar voren komen, dat er een verrekening dient plaats te vinden met het verstrekte voorschot. Indien niet verrekend kan worden, bijvoorbeeld omdat een fractie uit de raad verdwijnt, zal de raad het ten onrechte uitgekeerde voorschot kunnen terugvorderen. Dit is ook het geval, indien een fractie haar bijdrage in strijd met artikel 6 heeft besteed, hetgeen blijkt uit de jaaropgave/jaarlijkse verantwoording.”

 

wordt gewijzigd in:

“Uit het verslag kan naar voren komen, dat er een verrekening dient plaats te vinden met het verstrekte voorschot. Indien niet verrekend kan worden, bijvoorbeeld omdat een fractie uit de raad verdwijnt, zal de raad het teveel uitgekeerde voorschot kunnen terugvorderen.”

 

B.

Deze verordening treedt in werking de dag na die van bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 5 juni 2019

De raad van de gemeente Weert,

De griffier, de voorzitter,

Naar boven