Nieuwe, gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Triloo 2017’ naar aanleiding van uitspraak Raad van State

Burgemeester en wethouders maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op donderdag 6 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Triloo 2017’ met als identificatie- nummer NL.IMRO.1724.BPBtln1071-VAS2 opnieuw en gewijzigd heeft vastgesteld.

Uitspraak Raad van State

De nieuwe, gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Triloo 2017’ komt door de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 27 februari 2019 over een beroep dat was ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Triloo 2017’ op 28 september 2017. Door de uitspraak is de aanduiding van twee bouwvlakken in het bestemmingsplan vernietigd. De Afdeling heeft ook bepaald, dat de gemeenteraad een nieuw besluit over het bestemmingsplan ‘Triloo 2017’ moet nemen om dat gebrek te herstellen.

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in de uitspraak van 27 februari 2019 de gemeenteraad opgedragen binnen 26 weken een nieuw besluit te nemen over de aanduiding van twee bouwvlakken in het bestemmingsplan ‘Triloo 2017’ ten noorden en direct ten westen van De Uitvang 1. In deze bouwvlakken is nu het maximum aantal te bouwen woningen aangeduid. Ook in een derde bouwvlak in het zuidoostelijk deel van het plangebied, dat niet in de uitspraak is genoemd, is nu een aanduiding van het maximum aantal te bouwen woningen aangegeven.

Inzage

Met ingang van donderdag 20 juni 2019 liggen het raadsvoorstel en raadsbesluit en het nieuwe, gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen reacties digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen.

Beroep

Vanaf donderdag 20 juni 2019 kunnen belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Triloo 2017’op 6 juni 2019 heeft aangebracht ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan, gedurende zes weken beroep tegen het besluit van de raad instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroep moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Tevens kan de indiener van een beroep vanaf donderdag 20 juni 2019 gedurende 6 weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegen het besluit van de raad.

Het besluit van de raad treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Loco-secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven