Besluit naamgeving openbare ruimte Almere

Burgemeester en wethouders van Almere;

Gelet op:

- artikel 108 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Verordening naamgeving en nummering Almere 2011;

- artikel 6 van de Wet basisregistratie adressen en gebouwen, die op 1 juli 2018 in werking is getreden, waarin gemeenten wordt opgedragen openbare ruimten vast te stellen;

- Algemeen Mandaatbesluit Almere 2019;

- het advies van de Naamgevingscommissie openbare ruimte Almere,

 

besluiten

 

- aan het gedeelte van de openbare ruimte de volgende naam toe te kennen:

 

Het Wold (BAG-type weg)

 

- het tracé van de openbare ruimte met de volgende naam te wijzigen:

 

Arete van Cyrenelaan (BAG-type weg)

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking in het Gemeenteblad. De locatie is weergegeven op de bijbehorende situatietekening met het nummer N19-026, Almere Hout gebied 5A.

 

 

Toelichting op vaststelling Het Wold en wijziging Arete van Cyrenelaan in Almere Hout:

Project Oosterwold vormt een bijzonder gebied en wordt verder ontwikkeld. Anders dan in andere gebieden in de gemeente Almere is er geen vastomlijnd beeld hoe het gebied zich gaat ontwikkelen. Hier mogen de initiatiefnemers het gebied zelf inrichten met gebouwen, wegen en bovenal veel groen, in verschillende hoedanigheden. Ook mogen zij meedenken bij het toekennen van namen voor een openbare ruimte. De initiatiefnemers hebben gekozen voor de naam Het Wold en door de dynamische ontwikkeling van het gebied wordt het bestaande tracé van Arete van Cyrenelaan verlengd.

 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens hen,

Wilfried Verduyn

Medewerker Geo

Bijlage: situatietekening

 

Bent u het niet eens met het besluit?

Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken na de dag van publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te zijn gericht aan burgemeester en wethouders van Almere, t.a.v. de bezwarencommissie, postbus 200, 1300 AE Almere. Indien er sprake is van onverwijlde spoed kan daarnaast aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland (afdeling Bestuursrecht, onder vermelding van “voorlopige voorzieningen”, Postbus 16005, 35000 DS Utrecht) worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een bezwaarschrift en een verzoek om voorlopige voorziening dienen te voldoen aan de daaraan in de Algemene wet bestuursrecht gestelde eisen.

 

Let op: Heeft u een geactiveerd account op de Berichtenbox van MijnOverheid? De correspondentie over bezwaarschriften gaat dit jaar via de Berichtenbox verlopen. In de loop van het jaar ontvangt u dus steeds meer correspondentie over bezwaarschriften via de Berichtenbox. Houd deze daarom goed in de gaten. Meer informatie over het aansluiten op de Berichtenbox van MijnOverheid vindt u op https://mijn.overheid.nl .

 

Situatietekening vaststellen Het Wold en wijzigen Arete van Cyrenelaan in Almere Hout

 

Naar boven