Gemeente Landgraaf – Ontwerpverkeersbesluit aanleg voorsorteervak Einsteinstraat ter hoogte van tankstation Minli

 

Burgemeester en wethouders van Landgraaf maken bekend, dat zij voornemens zijn, een verkeersbesluit te nemen tot het aanleggen van een voorsorteerstrook op de Einsteinstraat ter hoogte van tankstation Minli. Uit ongevallenanalyses is gebleken dat ter hoogte van Minli tankstation regelmatig kop-staart aanrijdingen plaatsvinden. Ongevallen waarbij voertuigen komende vanaf de Hofstraat met hun voorganger, die afslaat richting het tankstation, in aanrijding komen. De belangrijkste oorzaak hiervan is het feit dat op dit betreffende wegvak een snelheidslimiet geldt van 80 km/h en er geen goede voorzieningen zijn om de linksafslaande beweging richting tankstation veilig te kunnen uitvoeren. Om de verkeersveiligheid ter plaatse te verbeteren wordt er een voorsorteervak aangelegd en wordt op dit wegvak, door middel van het verplaatsen van de bebouwde komgrens, een snelheidslimiet van 50 km/h ingesteld. Een en ander overeenkomstig met de bij het ONTWERP-verkeersbesluit behorende situatietekening met tekeningnummer 2019-LGR015-01 d.d. 26-04-2019.

 

Gelet op de belangen die bij een dergelijk verkeersbesluit een rol kunnen spelen, hebben Burgemeester en wethouders van Landgraaf besloten om de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge de Algemene wet bestuursrecht te volgen (Afdeling 3.4). Dit betekent, dat eerst een ONTWERP-besluit ter inzage wordt gelegd waar belanghebbenden hun zienswijze over kenbaar kunnen maken. Na afweging van alle relevante belangen zal vervolgens een definitief verkeersbesluit worden genomen waartegen beroep kan worden ingediend.

 

Terinzagelegging

De stukken die betrekking hebben op dit ONTWERP-verkeersbesluit liggen voor belanghebbenden met ingang van de dag na de publicatie, gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij het KCC van de gemeente Landgraaf.

 

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ONTWERP-verkeersbesluit overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht, naar keuze schriftelijk dan wel mondeling, naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Voor nadere informatie over deze verkeersmaatregelen kunt u zich telefonisch wenden tot de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken, telefonisch bereikbaar op nummer 14 045.

 

Naar boven