Besluit naamgeving openbare ruimte Almere

Burgemeester en wethouders van Almere;

 

Gelet op:

- artikel 108 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Verordening naamgeving en nummering Almere 2011;

- artikel 6 van de Wet basisregistratie adressen en gebouwen, die op 1 juli 2018 in werking is getreden, waarin gemeenten wordt opgedragen openbare ruimten vast te stellen;

- Algemeen Mandaatbesluit Almere 2018;

- het advies van de Naamgevingscommissie openbare ruimte Almere,

 

besluiten

 

  • aan het gedeelte van de openbare ruimte de volgende naam toe te kennen:

 

  • Aureumpad (BAG-type weg)

  • Jan Panhuysenbrug (BAG-type kunstwerk)

  • Jan Panhuysenlaan (BAG-type weg)

  • Jan Panhuysenpad (BAG-type weg)

  • Rubrumbrug (BAG-type kunstwerk)

  • Rubrumpad (BAG-type weg)

 

  • het tracé van de openbare ruimte met de volgende naam te wijzigen:

 

  • Homeruspad (BAG-type weg)

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking in het Gemeenteblad. De locatie is weergegeven op de bijbehorende situatietekening met het nummer N18-032, Almere Poort en Almere Pampus, gebied 4J en 6.

 

 

Toelichting op vaststelling fietspaden en kunstwerken in Almere Pampus en wijziging tracé in Almere Poort:

Pampushout wordt een echt stadsbos. De wens van zowel de gemeente Almere als Het Flevolandschap is een geleidelijke overgang van woningbouw naar het stadsbos. Dit willen we realiseren door middel van nieuwe aanplant met een grotere diversiteit van bomen en wandel- en fietspaden die verbinding vormen tussen het woongebied en het stadsbos.

 

Door de ontwikkeling van het gebied en vindbaarheid is naamgeving nodig voor fietspaden en twee kunstwerken. Bovenstaande namen zijn in overleg met Het Flevolandschap gekozen. Ook wordt het bestaande tracé van Homeruspad in Almere Poort verlengd.

 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens hen,

P.E.R. de Boer

Medewerker Geo

Bijlage: situatietekening

 

Bent u het niet eens met het besluit?

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.

 

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Almere, ter attentie van de bezwaarschriftencommissie, Postbus 200, 1300 AE Almere. Vermeld in het bezwaarschift uw naam, adres, datum, handtekening, een omschrijving van het besluit (of een kopie van het besluit) waartegen het bezwaar is gericht en de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit.

 

Het is voor burgers tevens mogelijk om digitaal een bezwaarschrift in te dienen, middels het e-formulier op de website van de gemeente Almere. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Een organisatie/advocaat kan ook een bezwaarschrift indienen. Daarvoor dient gebruik gemaakt te worden van eHerkenning.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van dit besluit. Als onverwijlde spoed dit vereist, kan hangende de bezwaarschriftenprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

 

Let op: Heeft u een geactiveerd account op de Berichtenbox van MijnOverheid? De ontvangstbevestigingen worden via de Berichtenbox verstuurd. Houd deze daarom goed in de gaten. Meer informatie over het aansluiten op de Berichtenbox van MijnOverheid vindt u op https://mijn.overheid.nl

 

 

Situatietekening vaststelling diverse openbare ruimten in Almere Pampus en wijziging tracé in Almere Poort

 

Naar boven