Beleidsregel individuele inkomenstoeslag gemeente Maasgouw

 

Artikel 1 Begripsbepaling

De begrippen die in deze beleidsregel worden gehanteerd zijn gelijk aan de begripsomschrijving in de Verordening Individuele inkomenstoeslag.

Artikel 2 Inkomen uit (deeltijd-)arbeid

Waar in de verordening gesproken wordt over “aangewezen op een inkomen uit (deeltijd-) arbeid” wordt verstaan het verrichten van betaalde (deeltijd-) arbeid – in dienstbetrekking, eigen bedrijf of zelfstandig beroep - tijdens de referteperiode gedurende 6 maanden, gemiddeld 12 uren per week.

Artikel 3 Ontheffing arbeidsvoorwaarden

Waar in de verordening gesproken wordt over “ontheffing van de arbeidsvoorwaarden” wordt verstaan geheel of gedeeltelijke ontheffing tijdens de referteperiode gedurende 6 maanden, gemiddeld 12 uren per week van de arbeidsverplichting als bedoeld in artikel 9 lid1 sub a Participatiewet.

Artikel 4 Vermogen

De toets van vermogen als bedoeld in artikel 2 lid 1 sub 3 van de verordening vindt plaats op de datum van de aanvraag.

Artikel 5 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016. De regeling wordt aangehaald als de regeling “Beleidsregels individuele inkomenstoeslag”.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van gemeente Maasgouw op 19 juli 2016.

Burgemeester en wethouders van gemeente Maasgouw

De secretaris,

De burgemeester,

Naar boven