Aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar en belastingdeurwaarder BUCH 2018

Het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Werkorganisatie BUCH;

 

overwegende dat:

  • -

    de Gemeenschappelijke Regeling Werkorganisatie BUCH per 1 januari 2017 van kracht is;

  • -

    het bestuur gelet op artikel 7, tweede lid, sub i, van de Gemeenschappelijke Regeling Werkorganisatie BUCH één of meer ambtenaren kan aanwijzen als heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar en belastingdeurwaarder;

gelet op artikel 231 en 232 van de Gemeentewet, de Wet WOZ, de Algemene wet inzake rijksbelastingen en de Invorderingswet 1990;

BESLUIT:

Artikel 1 Heffingsambtenaar

  • 1.

    Aan te wijzen als de gemeenteambtenaar, bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet en artikel 1, tweede lid van de Wet WOZ: de gemeenteambtenaar voor de Werkorganisatie BUCH belast met de heffing van gemeentelijke belastingen: mevrouw K.J. Smit, Senior Adviseur belastingen/WOZ.

  • 2.

    Uitzondering op het eerste lid is de bevoegdheid voor de heffing van onderstaande belastingen omdat deze zijn ondergebracht bij de gemeenschappelijke regeling Cocensus door de gemeente Bergen:onroerende-zaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing, toeristenbelasting, forensenbelasting, naheffingsaanslagen, parkeerbelasting, structurele precariobelasting en precariobelasting ter zake van buizen, kabels, draden of leidingen.

Artikel 2 Invorderingsambtenaar

  • 1.

    Aan te wijzen als de gemeenteambtenaar, bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel c, van de Gemeentewet: de gemeenteambtenaar voor de Werkorganisatie BUCH belast met de invordering van gemeentelijke belastingen en privaatrechtelijke vorderingen: mevrouw M. van den Boogaard, Adviseur financiële administratie.

  • 2.

    Uitzondering op het eerste lid is de bevoegdheid voor de inning van onderstaande belastingen omdat deze zijn ondergebracht bij de gemeenschappelijke regeling Cocensus door de gemeente Bergen:

    onroerende-zaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing, toeristenbelasting, forensenbelasting, naheffingsaanslagen, parkeerbelasting, structurele precariobelasting en precariobelasting ter zake van buizen, kabels, draden of leidingen.

Artikel 3 Belastingdeurwaarder

  • 1.

    Aan te wijzen als de gemeenteambtenaar, bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel e, van de Gemeentewet: de belastingdeurwaarder voor de Werkorganisatie BUCH belast met het innen van gemeentelijke belastingen en privaatrechtelijke vorderingen: de deurwaarders in dienst van Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders te Beverwijk.

  • 2.

    Uitzondering op het eerste lid is de bevoegdheid voor de inning van onderstaande belastingen omdat deze zijn ondergebracht bij de gemeenschappelijke regeling Cocensus door de gemeente Bergen:onroerende-zaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing, toeristenbelasting, forensenbelasting, naheffingsaanslagen, parkeerbelasting, structurele precariobelasting en precariobelasting ter zake van buizen, kabels, draden of leidingen.

Artikel 4 Mandatering

De aangewezen gemeenteambtenaren genoemd in artikel 1 en artikel 2 zijn bevoegd om één of meer taken te mandateren.

Artikel 5 Intrekking besluit

Het Aanwijzingsbesluit, Heffingsambtenaar, Invorderingsambtenaar en belastingdeurwaarder van 2 januari 2017 wordt ingetrokken.

Artikel 6 Ingangsdatum

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel 7 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als “Aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar en belastingdeurwaarder BUCH 2018”.

 

Aldus besloten op 18 december 2018.

Namens het bestuur van de Werkorganisatie BUCH,

R. Driehuis

Programmamanager Bedrijfsvoering

Naar boven